Man kommer till Thailand och slås av det fantastiska landet. Kenny går runt och myser och upprepar sitt mantra: Thailand är bäst! Thailand är bäst! Så funderar man på varför man faktiskt åker hem härifrån. Sen går man på en random restaurang och kommer då på hur jobbigt det KAN vara.

Jag pekar i menyn där det står Kids drink, Italan soda, rasberry. Tre minuter senare kommer servitören ut med en skål med tre kulor jordgubbsglass.

Nej nej nej, ”drink” påpekar jag och pekar i menyn igen. Soda? Han fattar ingenting. Okej, vi går på det från ett annat håll. Can you make a milkshake instead? Milk? And this ice cream?

Han kommer tillbaka med skålen. Han har hällt lite mjölk i skålen. Okej, han är inte ens med på att vi snackar dricka. Kenny börjar hacka glassen i bitar för att göra en milkshake. Can we have a spoon?

Han kommer in igen, med en platt glassked. Jag gestikulerar vilt nu. Försöker få honom att förstå att man inte kan få upp glass-sörjan med en platt sked. Han förstår inte. Han gör som Thailändare gör när de inte förstår, han säger yes och går därifrån. Felix får mitt sugrör.

När Felixbekymren är lösta beställer vi mat. Kenny kommer på efter att han precis har beställt att han vill ha ris till sin soppa också och beställer det. Två sekunder senare får han en tallrik med ris men maten är inte klar på långa vägar. 

Alla kan ju göra fel och ha svårt att förstå men det jag saknar är det logiska tänkandet. Jag saknar det extra mycket när jag är hungrig och inte orkar tramsa.

Förutom det här så har vi det toppen! Vi bytte rum igår till ett rum med poolaccess, vilket betyder att poolen börjar på vår balkong. Det är faktiskt helt fantastiskt skönt! Men stranden går inte av för hackor heller så vi varvar godbitarna och njuter allt vad vi kan.