Nej, semestern är väl i slutfasen för många och hos oss råder det fortfarande tveksamhet om det blir någon. Men det är väl aldrig för tidigt för att planera kommande semestrar?!

Vi har en hel del vänner som har båt och för ett tag sedan kom det på tal när vi låg i sängen och skulle sova. Kenny grymtade något om att det är så galet mycket att göra när man har båt och att det inte är värt besväret. Han har ju i många år lyft upp och ner båtar under vår och höst när han hade sin kranbil och därför bara sett det jobbiga med båt, och liksom glömt bort allt det härliga.

Jag svarade honom ungefär så; du har glömt hur skönt det är att vara ute på sjön! Friheten, tystnaden och det underbara i att kunna bada hel tiden, jag saknar det enormt mycket!

Sen började Kenny leta båtar. Det har inte bara med min lust för båtar att göra förstås för trots allt jobb med båt så har han ändå haft en dröm om att åka Göta kanal, och då behöver man ju en båt.

Mina krav för att åka Göta kanal har varit att man måste kunna åka i dåligt väder också, den måste ha toalett, sängplats och matlagningsmöjligheter så att vi inte behöver äta ute. Så nu letar han efter en sån båt. 

I kväll åkte vi till Vaxholm för att spana på lite båtar och kom fram till att vi i alla fall inte skulle köpa de större varianterna som fanns på Kennys blocketlista. Så tänkte nog inte Jan Emanuel Johansson, för han låg förtöjd i Vaxholms hamn idag med en båt stor nog för hela släkten. Jisses vilka schabrak det finns! Vi får väl se vad som händer, kanske får jag användning av min Helly Hansenjacka trots allt.