Den stora fina är sjuk, på riktigt med feber, för ovanlighetens skull. Men det är först när termometern närmar sig 40-strecket som han lugnar ner sig ett snäpp. Då får han alvedon och efter en timme så är han uppe och studsar igen.

Kenny stannar hemma med båda barnen medan jag jobbar och när vi byts av på kvällen för att han ska på lär-känna-din-nya-båtklubbsmöte så tar jag över ansvaret för snorisarna. Felix är i det stadiet då han tröttnat på att ta det lugnt.

NEJ TUVA, skriker han så fort hon närmar sig honom och då börjar hon gråta. Om hon tar upp en leksakskorv från en låda så ska Felix plötsligt ha den. När hon tar en bil istället så är det den han ska ha, nu.

De får mat. Ett lass med pannkakor som jag fixat lite snabbt. Tuva vräker i sig, hon har pannkaksfett på hela kroppen, det ser ut som att hon har gele i håret. Medan jag steker pannkakor ropar Felix på mig, om och om igen. Han vill ha hjälp att stoppa ner alldeles för många leksaksfiskar i en liten låda så att den inte går att stänga. Så att han kan bli arg för det.

När maten står på bordet så äter alla utom Felix. Han passar på först när allt är avplockat, då häller han ner sin Coca Cola som Kenny köpt till honom i skålen med jordgubbar, sen äter han det med sked och vrålar på mig när han slabbat ner kläderna.

Kenny åker och plötsligt behöver båda barnen mig precis samtidigt. Tuva har fått vänja sig av med tutte senaste veckan, vilket har gett både mig och henne en betydligt bättre nattsömn. Från en dag till en annan så sover hon hela natten, men hon är fortfarande ganska mammagnällig.

Nisse kommer in i barnaskriksmode och börjar jama i kören, han har jag inte heller tålamod med så han åker ut och går direkt och ställer sig under det öppna fönstret och jamar istället.

Felix försöker ”krama bort allting så blir det lite bättre mamma”. Han klappar mig i ansiktet med sina smutsiga fingrar som precis kommit ut ur hans snoriga näsa och jag tänker ”stå ut”.

Båda barnen skriker när vi ska sova, Felix för att han vill kolla IPad när han ska sova, vilket han inte får göra, idag heller. Tuva är inte upprörd för något speciellt, hon har bara för vana att skrika sig till sömns. När hon skriker så bajsar hon så det blir ett till blöjbyte trots att jag trodde att sista var bytt för dagen.

När Kenny kommer hem frågar han om jag ska somna eller om jag ska komma upp och hitta på något. Jag stannar i sängen.