Nej, mjölken är inte sur men hon som tillverkar den är lite sur. Jag har tröttnat på att Tuva vaknar fyra gånger per natt och tycker att hon ska amma och skriker till hon får som hon vill.

Jag har också tröttnat på kommentaren jag får från mamma och Kenny när tuttarna kommer hem efter jobbet och Tuva börjar gnälla så fort hon ser dem -vad konstigt, hon har ju varit så glad hela dagen!

Även när jag har ammat henne sista tiden så suger hon i fem sekunders intervaller för att sen sätta sig upp för att kolla vad som händer för att sen kasta sig ner mot tutten igen. Så nu har jag tagit tillbaka mina tuttar och den senaste veckan så har Tuva sovit hela nätterna.

Hon är visserligen fortfarande mammagnällig men inte lika mycket som förut. Vinst till mig, och Tuva förstås.

Förutom det här så kan Tuva nu vinka, nästan på kommando, high five, ”titta”, hon dansar när hon hör musik. Hon reser sig upp mot möbler hela tiden men hon klarar inte att ställa sig upp utan något att hålla i än.

När vi går och sover så tar hon min hand och visar när jag ska klappa henne på rumpan och sen flyttar hon den när jag ska massera benen istället. Hon verkar vara en snabblärd tjej men hon vinner inte lära-sig-gå-tävlingen mot Felix som vid den här åldern reste sig upp och gick.