Felix har sina små tics, eller egenheter, som till exempel att han alltid tar med sig någon leksak när han ska sova, han måste alltid dra upp dragkedjan på tröjor och jackor oavsett klimat och han vill alltid pussa lillasyster hejdå innan har åker till dagis, lite såna ”rutiner”.

I morse när han vaknade så sprang han in på toa för att kissa. Jag är alltid vaken tills jag hör att Kenny vaknat och gått upp så därför låg jag och lyssnade efter Felix. Efter en kort stund hörde jag hur han stängde duschdörrarna och undrade vad han kunnat tänkas hålla på med men när han sen gick in i vardagsrummet och började prata med Kenny så släppte jag det och somnade om.

När Kenny och jag sen satt och åt frukost så berättade han att Felix måste ha kissat i duschen i morse för det var gult på duchgolvet. Jag är så nyfiken på hur Felix resonerade i morse när han valde bort pottan till förmån för duschen.

Något annat som är lite udda med Felix är hans hårfobi. De flesta barn tycker att djur som hundar och katter är det roligaste som finns, Felix tycker det är ett straff att behöva röra Nisse (katten). Om Nisse kommer så nära att den rör Felix så skriker han.

När Felix har varit dum mot Nisse och måste be om ursäkt och klappa honom, mot sin vilja, så ger han honom en kort strykning på ryggen sedan spärrar han ut sina fingrar och granskar dem efter hår, äcklad. Om det skulle sitta ett hårstrå på fingrarna så skriker han i panik tills vi tagit bort det, eller så drar han kvidande händerna mot någon av oss för att få bort håret.

Det värsta Felix vet är när Nisse kommer och lägger sig bredvid honom i sängen. Då skriker han tills vi flyttar Nisse.

Igår så låg det en pytteliten hårtuss på vardagsrumsbordet och när Felix plötsligt får syn på den så sprang han till köket. När han kommer tillbaka så har han med sig en diskad barnmatsburk som han sätter över hårtussen, som om han fångat en spindel. ”-Nu kan den inte smita, säger han”.

När Nisse håller sig på avstånd så tycker Felix om honom. Han skrattar om Nisse leker med hans leksaker, han säger till att Nisse ska ha mat och släpper in honom om han står utanför altandörren och vill in men hans håriga kropp ska inte så mycket som andas på honom! Att Nisse fortfarande försöker lägga sig bredvid Felix är ofattbart och vittnar bara om hur snäll Nisse är, för snäll för sitt eget bästa.