Jag älskar bilder! Min dator innehåller tusentals bilder som jag tagit under alla år. Nej, kanske hundratusentals, jag vill inte veta, det är så galet mycket. När du tar två kort så tar jag tio, bara för att vara säker på att jag får bästa bilden. Sen tänker jag att jag ska rensa bort de dåliga bilderna och bara behålla den bästa, men det finns inga dåliga bilder, alla blir bra på sitt sätt. Eller så glömmer jag bara att rensa.

Jag är inte speciellt bra på att fotografera. Jag vet inte hur inställningarna på kameran fungerar och dessutom så tar jag tyvärr kort oftast med mobilen. Däremot så är jag nog väldigt bra på att se tillfällen för bra kort, inte bara när de är uppenbara.

Ganska ofta så tänker jag att jag ska göra något bra med bilderna, framkalla förstoringar och göra till tavlor eller kanske ge mig på att göra fotoböcker igen men det känns inte som att tiden räcker till för det. De gången jag faktiskt sätter mig ner och börjar sortera ut lite bilder så blir det ändå ingenting i slutändan för att det finns för många bra bilder, dvs jag kan inte välja ut de bästa.

För ett par veckor sedan så startade jag projektet ”fixa hemma” där jag långsamt försöker rensa, skåp för skåp och hylla för hylla. Eftersom vårt nya hus ligger långt fram i tiden (dont get me started) så måste jag få lite ordning och piff när jag ska gå hemma i ett år. Någonstans där så fick jag en idé till matbordsdelen och lyckades faktiskt välja ut ett antal fina bilder som jag skickade på framkallning.

Jag tycker det blev väldigt bra och det gör mig glad när jag tittar på bilderna på mina ögonstenar. Felix tycker det är jättekul med bilderna, han pekar på dem och berättar hur han associerar till dem. Hans reaktion till bilderna bär han kom hem var ett stort leende, så pekade han på sig själv och sa – till MIG!

Tillsammans med mina nya chockrosa stolsöverdrag så fick vi en helt ny mathörna.