Jag älskar min dammsugarrobot! Jag ser till att golvet är fritt från prylar som jag vill behålla och den ser till att resten försvinner. Jag kommer inte ens ihåg när jag dammsög för hand sist, om man bortser från dammsugning av trappen, då roboten inte lärt sig att klättra.

Så häromdagen, när jag hjälpte mamma att beställa en bästa vän till henne också så råkade jag se svabbroboten. Roboten som skurar golv!

Jag är ofta lite skeptisk till för-bra-saker men kunderna som recenserat produkten var enbart positiva. Eller ja, det var faktiskt flera personer som var irriterade över att man inte blev informerade om behovet att köpa flera skurtrasor i samband med inköpet. Men på produkten i sig så fanns det inga klagomål utan snarare tvärtom.

Så om jag inte redan hade råkat beställa en ny soffa samma dag med ursäkten att jag var tvungen eftersom det var 40% rea på den, inte behövt betala 20.000kr för takplåt och hängrännor till garaget (jag är så bitter över att behöva så mycket för plåt) och Kenny inte gått loss på Elfahyllor på Bauhaus häromdagen, ja DÅ hade roboten omedelbart hamnat i varukorgen!

Elfagrejer måste för övrigt ha samma kilopris som Saffran! Orimligt dyrt! När vi stod där på Bauhaus försökte jag nå fram till Kenny för att få honom att förstå att jag kunde köpa lådorna billigare på nätet, men ögonen bara rullade bakåt och dregglet rann ur munnen; i hans huvud stod han redan hemma i garaget och monterade upp lådorna och hyllorna.

Men det är inte slut här, för på samma hemsida, under rengöringsprodukter, så såg jag något som nästan gjorde att jag trillade baklänges. En automatisk fönsterputsarmaskin! Man sätter maskinen på fönstret och pluggar i en lång sladd och sen putsar det fönstren. Förstår ni att det här finns i handeln nu? För vem som helst av oss att köpa

När jag satt och tänkte på de här otroliga sakerna och vilka fördelar de för med sig så kontrade min praktiskt lagda sida av hjärnan med att säga – HA, du måste fortfarande dammtorka hela huset!

Och visst är det så! Det finns ingen robot som dammtorkar åt mig vad jag vet, eller plockar ur disken eller hänger och viker tvätten. MEN, det finns luftrenare som reducerar dammet som cirkulerar i hemmet, så vem vet….om några år kanske vi slipper bråken om vem som ska göra vad hemma och istället bråkar om hur vi ska fördela all ledig tid!

Äh, jag bara skojade, vi kommer alla ha fyrkantiga ögon av allt skärmtittande vid de laget för vi kommer bara surfa mer på våra extratimmar.

Får man lägga in ett önskemål på en framtida produkt så vore väl en självrengörande toalett trevlig.

(Jag menar förstås att toaletten ska bli ren alltså.)

Så, det var mina tankar för idag.