Vid middagsbordet så tittar han, den där lilla stora, på mig och säger; mamma, ditt hår håller på att bli brunt.

Jag tittar förstummat på honom och hela min världsbild rasar. Inte för att min utväxt är synlig utan för att Felix nu har bevisat att killar visst har ett öga för detaljer. De är inte så olika oss tjejer, de har förmågan, från början i alla fall! Det måste alltså vara någonting som händer på vägen mot vuxenvärlden som bryter ner den egenskapen.

Förutom att världen nu är upp och ner så har jag universums finaste barn. På riktigt!

Felix var trött och samarbetsvillig idag, vi bråkade inte en enda gång. Det är ofta så när bara ena föräldern är hemma, som om de vet att de bara kan vara hälften så jobbiga då. Istället för att skrika och bråka så hinner man njuta av småglinen och glädjas lite extra över hur fina dem är.

Felix som är så klok, omtänksam och tankfull och Tuva som är så gosig, nyfiken och otroligt rolig, en riktig underhållare.

Häromdagen så sträckte Tuva ut armarna mot Felix och just i det ögonblicket valde han för första gången att krama henne istället för att putta bort henne, vilket förändrade hela situationen mellan dem två. Det var som att Tuva upptäckte den goda sidan hos Felix och nu vill hon krama honom hela tiden, det är så gulligt att se på att man blir tårögd.

Tårögd blir jag för övrigt konstant nu för tiden. Jag påverkas av allt känslomässigt, sånt som gick mig förbi innan barnen. Senaste veckorna så har Mix Megapol ringt upp nominerade tjejer till deras tjejplan och berättat att de har vunnit en plats. Varje morgon, när de läser upp nomineringen så börjar jag snörvla. Det är på den nivån det ligger och jag fattar verkligen inte var det kom ifrån?!

Mina barn kommer i alla fall från mig och det gör mig otroligt stolt!