När man är ensam hemma med Felix; -Du, jag går ut till tvättstugan. -Okej, säger han och tittar knappt upp på mig. Sån skillnad mot att vara hemma med en bebis som ständigt hänger vid mina ben och upprepar "mamamamamama"!

Vänder jag ryggen åt Tuva så gnäller hon direkt. Hon har en nöjd period, när hon precis har fått frukost och jag sätter ner henne på golvet för att hon ska leka själv så att jag kan äta min frukost. Det brukar hålla i tre till fyra minuter tills hon kört sin morgontoalett och vill ha en ny blöja.
Precis som Felix så är hon besatt av diskmaskinen. Jag slår vad om att hon hör när luckan öppnas, där hon sitter i sovrummet och suger på Iphoneladdaren. Då gäller det att snabbt kasta in disken innan hon kommer med sina stapplande steg.

Hon har nu kommit till en punkt där hon anser att krypa är passé. Det har tagit henne ett antal veckor för att prova på det här med att gå och många pladask. När hon ramlar så ramlar hon ner som en groda, rakt i golvet på alla fyra. Det är fascinerande att se, dock så blir hon väldigt upprörd eller kanske bara förnärmad när hon faller. Kan det vara duktig-flicka-syndromet som visar sig så här tidigt?!

Det är imponerande att se hur hon slukar information om allt vi gör. Om jag skruvar på ett lock på en flaska så sitter hon sekund efter och försöker göra samma sak. Precis som sin mamma, när jag var liten, så sätter hon på sig saker på huvudet hela tiden. Hon kommer dragandes med kläder, gärna från tvättkorgen, som hon försöker sätta på huvudet, eller kanske helt enkelt klä på sig.

Hon är en fantastisk fin och rolig tjej som egentligen faktiskt oftast är glad.

Felix mest repeterande ord just nu är "varför".
-Varför har vi en röd lampa i toalettrummet?
-Jo det är för att den börjar lysa om avloppet går sönder.
-Okej, men varför har vi en röd lampa i toalettrummet?
-Jag förklarade ju just det för dig.
-Ja, om avloppet går sönder.
-Ja precis.
-Men varför har vi en röd lampa i toalettrummet?
-Därför!

Trots Felix alla utbrott så är han också en otroligt artig kille och väldigt älskvärd. I morse;
-Pappa, kan du skjutsa mig till bestemor?
-Varför det?
-Jag vill säga till henne att hon är min bästa vän och att jag älskar henne. ❤️