I början av augusti så kände jag att jag ruttnat på att trängas i vår lilla säng och vi åkte till Mio för att köpa en ny, större säng.

När vi äntligen valt ut vilken modell vi ville ha och skulle betala så fick vi reda på att sängen inte fanns på lagret utan skulle komma först vecka 38.

Bara någon vecka senare så kom det ett sms om att sängen var försenad och skulle komma vecka 39 istället. I förra veckan kom ännu ett sms som meddelade att nu skulle sängen komma vecka 41.

Jag förstår inte! När man annonserar om billiga tv-apparater så blir det ett jäkla liv om de inte finns på lagret men om man annonserar ut en säng så kan man glömma att få med sig den samma dag. Samma gäller för soffor, där måste du planera minst 10 veckor i förväg för den nya. Eller barnvagnar! Tre-fyra månader innan barnet kommer är en lämplig tid att köpa vagn för att hinna få den?! Man kan tro att den ska designas unikt för det ofödda barnet.

Nu skulle inlägget mest handla om hur mycket det suger att behöva vänta så länge på den nya, stora sängen, men nu när jag tänker på det så visst är det konstigt att ingen kund accepterar väntetid i elektronikbranschen? Jag måste ha min tv idag annars dööööör jag!

När JAG fick ringa till Mio och beklaga mig över de upprepade förseningarna så fick jag som svar att om jag pratar med ”Stefan” så kan jag eventuellt få 200kr per vecka i kompensation. Men vet ni? Om jag inte får min säng nu så döööööör jag!