Idag tänkte jag sitta i soffan hela dagen och titta på regnet. Felix härjade i natt och Tuva låg och snuttade konstant så imorse var jag dödstrött och tyckte lite synd om mig.

Men när Tuva började gnälla runt lunch så lastade jag in henne i bilen och åkte och hämtade hennes pass som blev klart bara efter tre dagar. I bilen brukar hon komma till ro och sover ganska bra efter det.

På vägen hem åkte jag förbi Stinsen. Jag var hos frissan där för en vecka sedan och nu har jag kommit fram till att jag inte är nöjd och tänkte därför klaga, för en gångs skull. Det händer ganska ofta att jag betalar, säger ”tack vad fint” och kommer sedan hem och inser att jag inte är nöjd och så var det den här gången också, så nu jäklar. Naturligtvis var hon inte där idag så jag får ta det en annan dag.

När jag gick till bilen igen så gick jag förbi den sjukgymnast som jag gjorde ett besök hos när jag var som mest gravid och hade ont i höften. Jag fick nästan lite ångest när jag gick förbi mottagningen. Utan att ha en aning om vad en sjukgymnast gör så bokade jag tid på nätet. På hemsidan var det bilder på personer i olika träningssituationer med en person bredvid som instruerade, alltså satte jag på mig mjukiskläder och gympaskor, redo för typ allt.

När jag kom till mottagningen så fick jag träffa en nyexaminerad kille på runt 25-30 år som såg rätt bra ut, men vilken färsking. Han stirrade på min enorma mage och försökte räkna ut hur han skulle kunna få mig att ligga på magen på hans bänk för att kunna känna på min rygg och lyfta på olika kroppsdelar för att se vad som felades. Jag var alltså hans första gravida kund. 

Ganska snart så kom han fram till att magliggandet bara var att glömma och att han fick försöka på annat sätt. Nästa steg i det här var att jag skulle klä av mig så att han kunde se ryggrad, ben osv i olika övningar. Halleluja!!

Höggravid i april-maj, när man är som blekast, med orakade ben och de fulaste omatchade underkläderna man kan tänka sig. Sa jag höggravid också? Det spelar ingen roll om du säger att det inte handlar om en dejt eller att det är en person man inte bryr sig om eller kommer träffa igen, de flesta tjejer vet nog precis vad jag menar. Fy fasiken! 

När jag gjort övningarna och han fortfarande inte kunde komma fram till varför jag hade ont eller hur det skulle avhjälpas klädde jag snabbt på mig och gick därifrån med en ny tid för ett försök med akupunktur hos honom. Redan när jag gick ut så visste jag att jag skulle komma att avboka tiden, jag bestämde mig för att de här graviditetsrelaterade smärtorna var något jag skulle stå ut med ett tag till.

Idag när jag gick förbi mottagningen kom alltså den här ångesten över mig och jag insåg att det så här i efterhand nästan kändes värre än vad det var vid den aktuella tidpunkten. 

Nu för tiden så har jag alltid matchande underkläder och rakade ben. Kan ni tro.