Igår var vi på 3-årskontroll med Felix på BVC samtidigt som vi mätte och vägde Tuva. Felix hade sett fram emot ”kontrollen” och sprang förväntansfullt från dagis när jag kom för att hämta honom.

När vi satt i väntrummet och väntade på barnmorskan Ewa så ville han inte leka med leksakerna utan satt bara och väntade på att Ewa skulle öppna dörren. Så fort det gick förbi någon så sa han ”det där är inte Ewa”, ända tills Ewa kom för då blev han blyg för ett ögonblick. Det gick dock över rätt snabbt.

Felix fick rita vilket gav en indikation om att han kommer bli högerhänt. Han fick peka på bilder som svar på Ewas frågor och vägs och mäta sig, sen var han uttråkad och ville gå ut till väntrummet och leka.

Felix ligger precis på normalsträcket medans Tuva ligger en bit över, som ni kanske ser på bilderna. Den här gången serverar jag grädde ur brösten. Tuva har gått upp 2,5 kilo på två månader, hon väger två kilo mer än vad Felix gjorde vid samma ålder. Det är ingen enkel sak att bära runt henne i babyskyddet (bilbarnstolen), jag borde bli stark som en häst, eller förstöra ryggen.

När Tuva inte skriker så har hon en väldigt go sida. Hon ler stort när man pratar med henne och söker kontakt väldigt tydligt. Felix är världens stoltaste storebror och han är så snäll med henne. När jag hämtar eller lämnar honom på dagis så försöker han få alla barn att komma och titta på hans lillasyster men se får inte komma för nära för då puttar han bort dem. Så visar han alla när han kramar och pussar henne.

I morse var Felix sådär extra mysig. Jag låg och halvsov medan han tittade på YouTube på iPaden. Då och då så pussade han mig och berättade att han älskade mig och när Tuva kräktes upp mjölk så sprang han och hämtade en handduk. Det är ingen liten kille vi har längre (när han vill förstås).