Jag behöver bättra på mitt karmakonto, om man nu ska tro på sånt men senaste veckan har inte varit min vecka!

Felix var ju hemma en vecka från dagis då han hostade och hade feber. Lagom till att han var feberfri så började jag få klädsamma rosor på kinderna. Det här var i söndags, förra söndagen alltså. 

Sedan dess har jag haft feber varje dag som är värst på kvällen, huvudvärk, ont i kroppen och huvudet och en riktigt ruskig hosta. Jag har trott varje dag att ”nu måste jag bli bättre imorgon”, men igår på dag nio så gav jag upp och åkte till Närakuten.

Inte ens två minuter fick jag med skitdoktorn. Jag satt i ett undersökningsrum som han kom instormande in i och frågade vad som var problemet. Han hade inte ens tid att sätta sig ner när han lyssnade på lungor och tittade ner i halsen. Han konstaterade ”en icke specificerad akut infektion i nedre luftvägarna” och slängde på mig hostmedicin och penicillin. Klart!

Jag förväntade mig inte att träffa en doktor som skulle sitta och hålla mig i handen och trösta lilla knyttet. Men om jag, i mitt tillstånd, har tagit mig till en läkare, så tycker jag att jag åtminstone att jag kan få ett par minuter då dr Darshan sitter ner och tittar mig i ögonen när jag beskriver min misär.

Nu har jag i alla fall börjat min kur och imorse vaknade jag utan feber och huvudvärk. Dock så var magen trasig och nacken är ur led eftersom jag bullat upp med kuddar när jag sover för att inte hosta så mycket. Men vad är väl en bal på slottet..