image

Han busar!
Den där lillskiten alltså! Han kör slut på oss. Vi har inga fler hyllor att ställa upp ömtåliga eller ej barnvänliga saker på, han kommer åt allt! Kommer han inte åt, så hämtar han en stol, såklart.

Och vilket humör sen! Får han inte som han vill så blir han vansinnig, ibland så arg så att han tappar kontrollen.

När vi blir riktigt arga så kommer han och gosar, kramas och pussas. Han är inte dum den där lille, han har oss lindat runt lillfingret.

Två veckor av inskolning på dagis har vi haft nu. Kenny fick vara där och hänga de två första dagarna och mamma tog tredje. När det var dags för mig så hade vi kommit till steget där vi skulle lämna barnet och åka därifrån. Grattis till mig, Felix kommer nog aldrig förlåta mig.

Fast nej, det har gått jättebra. Han blir lite ledsen ibland när vi lämnar men det går väldigt snabbt över och han har faktiskt bara rymt från avdelningen två gånger hittills!
I morse sa jag att vi skulle till dagis (jag sa säkert förskola eftersom det är det man ska säga) och strax därefter kom han med skorna på, som han tagit på sig själv, på rätt fot och allt.

Blöjor har vi nästan slutat med också. Han vill knappt ens gå på pottan längre för nu är det toaletten som gäller. Och ska han pinka på pottan så inte fasiken ska han sitta som bebisar, nej han ska stå upp som pappa gör gärna samtidigt som han vrider nacken ur led för att kolla på tv samtidigt (pottan står i vardagsrummet).
Så vi lämnar honom på dagis utan blöja och så drar han i fröknarnas händer (pedagogerna) när han vill gå på toaletten.

Det där med att sova på en madrass på golvet på dagis är inte Felix grej. Tack vare att vi släpar hans vagn fram och tillbaka till dagis så kan han sova, för vagnen känner han sig hemma i, eller om det bara är en bättre madrass än vad dagis har men på golvet vill han inte sova i alla fall.

Han är betydligt tröttare nu om kvällarna, det tråkiga med det är att han har en tendens att vakna vid fem-sex istället och det är inte skitspännande. Alltså måste vi också lägga oss i tid för att orka.
Så godnatt på er, nu ska jag krypa ner bredvid världens finaste Felix.

image

image