image

Vi var ju på hönsbytardag för två veckor sedan och där köpte vi sex ägg som vi tänkte låta bli kycklingar. Vi har velat lite fram och tillbaka om vi skulle göra en egen äggkläckningsmaskin eller om vi skulle låta en höna ruva.

Det här löste sig dock av sig själv. Lilla vita fluffhönan har visat tendenser till att vilja ruva men eftersom vi plockar äggen dagligen så lyckas hon ju inte spara ihop några ägg att ruva på. Häromdagen så gav hon därför upp och la sig att ruva på två ägg.
Så vi bytte ut de äggen mot de tio ägg vi hade sparat så nu ligger hon där, och om 21 dagar så får vi kycklingar om allt har gått bra.

De andra hönsen är nog lite besvikna för ögonblicket för nu har de bara fått vara i hönsgården de senaste dagarna. Vi tycker att det blivit lite för mycket hönsskit i trädgården när de går ute jämt så nu får de inte komma ut lösa lika mycket.

image

image

image

image

image

image