Jag har faktiskt försökt lägga upp dom här bilderna i flera dagar men jag får skylla på att bloggportalen inte fungerat som den ska. Nu fungerar den uppenbarligen igen och därför kommer bilderna med lite förklarande text förstås.

image
Fokus i det här blogginlägget måste ju vara att Kenny har fyllt år. Det är på den här dagen som han prickar av på sin mentala lista vilka som har kommit ihåg honom och inte, och samma dag som han får dåligt samvete på när vänner som han själv inte har kommit ihåg att gratulera ringer och grattar honom. Äh, jag skojade bara, sånt får han inte dåligt samvete för.

image
Såna här supersöta spöken hade jag tänkt att göra till Kennys firande för att passa på att uppmärksamma halloween också, men det hann jag ju inte förstås. Eller ja…jag gjorde andra saker istället.
image

image

image
När Kenny hade fyllt år klart och han praktiserat med tungbärgaren en dag så passade han på att byta däck, alla på en gång. Så nu behöver jag inte känna någon oro för mina dåliga sommardäck när första halkan kommer och kan köra säkert med min lilla guldklimp.

För övrigt så regnade det så mycket här för någon vecka sedan så jag höll knappt på att ta mig ut från tomten eftersom hjulen spann hela tiden. När jag till slut lyckades vända och backa ut så fick jag till det men gräsmattan ser ut därefter.

image

Felix hjälpte självklart till med däckbytet.

image

Felix har nu förstått att han ska blåsa i sin flöjt som han har fått. han kan dessutom stå på en pall och blåsa samtidigt, inte illa pinkat för en liten kille. Däremot så har vi lite kvar att jobba på med munspelet.

image

I förra veckan så var jag och mamma en tur till Sollentuna centrum och där har dom en liten plätt, inringad med mattbeklädda bänkar, för barn. Varje gång jag har gått förbi den så tänker jag att dom hade väldigt dålig fantasi när dom skapade den här lilla ”rökrutan” för barnen. När vi var där så var det dock ett par barn som höll på och lekte där så jag kände att Felix också skulle få vara med.

Han tyckte det var superroligt att gå runt i den där lilla rutan och titta på akvariet med fiskar som dom projicerade på golvet. Dessutom så hade ena kanten en lutande sida som han kunde använda som rutschkana!
Han var minst sagt onöjd när jag till slut fick bära honom därifrån för att vi var tvugna att gå.

image

När vi lunchade i samma centrum så var Felix sådär glad, ungefär så som han är för det mesta, när det inte är något han vill som han inte får.

image

Ibland får Felix följa med Kenny på uppdrag. Han tycker det är väldigt roligt i pappas lastbil som har så många knappar, dessutom så ser han mycket mer.
Annars så tycker jag att han för tillfället verkar vara ganska trött på att åka bil, detta trots att vi nu bytt till en större bilbarnstol!

image

tack och lov så verkar han fortfarande tycka det är okej att åka vagn, i alla fall när han ändå ska sova, och det är tur det så att jag tvingas komma ut i friska luften också.

image

Vi har funderat på om vi ska barnsäkra några fler lådor och skåp bara för att slippa plocka undan alla saker han drar fram, hela tiden, men när vi ser honom leka så vill man inte ta det ifrån honom. Det är ju ingenting som går sönder, det är bara mer städning…!

image
Efter en sån där dag då jag gått runt och plockat och plockat och plockat och sagt åt honom 25 gånger att han inte får riva ut alla Papputs t-shirts så är det ganska mysigt när Skrutten blir trött och vill vara lite mysig.