Vår lilla kille är nu lite drygt fem och en halv månad och väger nu cirka åtta kilo. Vikten har börjat plana ut nu när han har hamnat på normalkurvan.
Kenny som hävdar att Felix inte ska ha massa leksaker kom för några veckor sedan hem med en gåstol till Skrutt. Då kunde han knappt nå ner med fötterna men nu förflyttar han sig själv med den hemma, hoppandes upp och ner.

Han har kunnat sitta i kanske två veckor, mer eller mindre stabilt. I början använde han händerna för att hålla sig uppe men nu klarar han av att sitta medan han använder händerna till leksakerna. Han har dock en del att öva på gällande att sitta stabilt.

Firat har vi gjort också eftersom Kenny har fått sålt sin lägenhet. Nu har vi bara två boenden kvar och det verkar mer rimligt!

image

Förra helgen så åkte jag och Felix upp till stugan i Dalarna och lämnade Kenny hemma med sin flygteori. Dessvärre var det ett himla tråkigt väder så förutom en långpromenad så blev det mest soffmys med mamma, Peter och Kattis.
Jag har nu bytt ut liggdelen i vagnen mot en sittdel så att Felix ska få se lite mer av världen och han verkar faktiskt lite imponerad.

För att få in lite rutiner så har vi senaste veckan börjat att vänja Felix vid att somna utan tutte eller nappflaska i munnen. Det är väl inte helt enkelt men efter att ha försökt första gången, då det tog nästan en och en halv timme, till senaste gångerna då det tagit 10-15 minuter så är vi på god väg.
Igår när jag la honom så sa han inte ett ljud, jag pussade honom på handen i någon minut eller två tills han vände sig om och somnade. Fantastiskt!

I helgen så fick Kenny hjälp av gotlänningen med att fixa lite i det nya huset. Jag försökte hitta bra promenadvägar dit men efter att jag gått längs en väg som plötsligt tog stopp så slutade det ändå med att jag fick vända om och gå längs stora vägen. Fram kom jag i alla fall och det blev cirka 8,5 kilometer.

På söndagen så fick jag sällskap av Kattis när vi skulle gå till huset och då utforskade vi andra vägar. Skogsvägarna dit är inte helt optimala då det mest består av hästvägar som är leriga på vissa partier men vi lyckade ta oss igenom det ändå genom att lyfta vagnen över leran där det behövdes. Vädret var i alla fall kanon, vilket gjorde att Kattis lyckades lura mig till att gå hem också, så vi landade på 1,3 mil och då hade vi gått totalt i 2 timmar och 40 minuter. Jag var ganska trött efteråt, det var dock inte Felix som sovit under tiden.

Huset kändes väldigt lockande igår när solen flödade över tomten och vattnet. Jag hoppas och tror att vi kommer att trivas väldigt bra där!