image

De första 20 graviditetsveckorna kom alla föräldrar bland vänner och kollegor med glada tillrop och avundsjuka blickar på magen som antydde att de tänkte tillbaka på graviditetstiden med stor glädje och att en bebis var ganska mysigt liksom.

När jag kommit så långt i graviditeten att tankar på förlossningen gjorde sig påminda mer ofta än sällan (trots försök att förtränga) så började plötsligt de här rosa-moln-kommentarerna bytas ut mot mer verklighetsanpassade upplysningar.
Då började ord som inkontinens, mammablöjor, hemorrojder, bristningar, mjölkläckage och berättelser om mardrömsförlossningar bli det nya samtalsämnet.
Detta fenomen var lite lustigt förstås och upplevdes lite som ”ha, nu kan du inte ångra dig, så du kan likaväl få sanningen”!

Nu skulle jag ju inte ångra skrutten för allt i världen men jag kan dela med mig av mitt glamorösa mammaliv till er som inte är invigda i mammaklubben än.

I fredags så hade jag en sån där va-fan-dag!
Lilla skrutt skrek i samma ögonblick som han lämnade tutten (vilket var när han somnat och två sekunder innan han vaknade igen) och det var bara för mjölkkossan att snällt pallra sig tillbaka till soffan och hänga ut matstationen, som för övrigt är så jäkla öm så att jag lufttorkar tuttarna efter att jag duschat för att handduken känns för hård.

För att avhjälpa det problemet så har jag köpt silikonskydd, så att kläderna inte ska skava.
Dessa skydd är typ som en mandelbiskvi i formen med några lufthål uppe på ena kanten.
Skydden samlar även upp den mjölk som sipprar ut lite då och då, ja…det är som sagt väldigt glamoröst just nu.

Ungefär tre gånger den dagen bytte jag bh och tröjor för att mjölken i skydden rann ut genom lufthålen och kläderna när jag böjde mig framåt för att plocka upp något på golvet eller bordet. Ja, man kan tycka att jag skulle lära mig, men det har jag inte gjort.

Något annat man också skulle kunna lära sig är att man lägger skruttens snopp neråt i blöjan vid byte. Det har jag inte heller lyckats med till fullo vilket resulterat i att han pinkat på mig två gånger, hittills.

För att förgylla denna fredag ännu mer, då Kenny för övrigt jobbade sent, så körde skrutten ett riktigt blöjrace med mig. Sju blöjor på två timmar tyckte han var lagom produktivt för att hålla mig igång.

Så när ni var hemma och hade fredagsmys och åt tacos framför Idol så käkade jag en makaroner-med-korv-låda, uppvärmd i mikron med en bebis hängande i tutten och tyckte synd om mig själv.
Men i samma ögonblick som lilla skrutt öppnar sina ögon och tittar på mig så är alla blöjor och ömma bröst som bortglömt. Åh vad vi har bakat honom bra!