image

Igår när vi packade in skrutten i bilen och åkte till Danderyds sjukhus för en sista koll av mitt blodtryck så tänkte jag på hur skönt det kändes att jag inte behövde oroa mig för att bli inlagd mer.
Tji på mig kan man säga!

Trycket var uppe i en ny rekordnivå för mig och barnmorskorna lät mig inte ens gå in till läkaren, utan han fick komma in i rummet där jag låg istället.
Inom kort så hade dom stoppat i mig massa piller och jag blev tillsagd att bara ligga still och vila tills dom gjort klart en säng på akutavdelningen. Inom loppet av en timme så hade dom mätt trycket fem gånger och en redig huvudvärk höll på att utvecklas.
Snacka om en oväntad vändning.

När vi kom upp till vårt nya rum så fortsatte mätningarna. En läkare kom in och frågade ut mig om olika symptom och meddelade att dom inom kort skulle göra ett EKG på hjärtat för att utesluta att problemet låg där.
Det här var rätt skrämmande även för mig, bara tanken på hur allvarligt dom tog på det här gjorde mig himla rädd också. Nu hade dessutom huvudvärken eskalerat så pass att jag började bli redo att skänka bort den delen av kroppen.

Sköterskorna fortsatte att proppa i mig läkemedel för huvudet och trycket utan egentligen något resultat.
När de gjort en EKG som inte visade några problem så gjorde hjärtläkaren ännu fler tester för att utesluta stroke, tror jag.
När han var nöjd så skrev han en remiss till röntgen istället, nu skulle huvudet in på skiktröntgen för kontroll istället.

Så strax efter att han lämnat så tog dom min säng och körde ner mig på röntgen. Även detta gick problemfritt och dom hittade inga konstigheter.

Nu började klockan bli ganska sent. Kenny hade redan börjat snarka bredvid mig men min huvudvärk gav mig ingen vila alls. Sent på kvällen när jag fått ännu mer värktabletter som var verkningslösa så gick Kenny ut och pratade med sköterskorna och fick dom till att ge mig något litet piller som till slut gav mig möjlighet att sova.

I och med att jag haft så svårt att sova så struntade dom därför i att väcka mig var fjärde timme för att göra sina kontroller och det var jag sjukt tacksam för i morse när vi alla vaknade hyfsat utvilade vid halv nio.
Ena sköterskan hade dessutom suttit och läst på om ena modellen av blodtrycksmedicinen jag fått och kommit fram till att det troligtvis var den som gett mig huvudvärken. Skönt att veta innan jag stoppat i mig ett nytt!!

Dagen gick sedan åt till att ligga i sängen och ha tråkigt. Skrutten är dock ganska bra på att underhålla med sina miner. Jag kan inte låta bli att skratta när han kör hela sin repertoar av minspel. Han är fantastisk!
Nu återstår att se om dom kommer att släppa hem oss idag eller inte….

image