Visst är det väl trevligt att USA’s president gör sig omaket att komma hit och besöka lilla, lilla Sverige – MEN….kaoset det skapar provocerar mig något enormt, och då sitter jag ändå hemma och är sjukskriven och behöver inte trängas i trafiken.

I tidningar så skriver dom att man ska lämna bilen hemma och i radion igår så sa dom att man om möjligt ska ta semester för att undvika kaoset!
Helt seriöst så undrar jag hur det är fatt med planeringen om man uppmanar halva Stockholms befolkning att ta semester för att Obama ska komma! Är det rimligt? Vad vet regeringen om folks förutsättningar att ta semester, lämna bilen hemma osv? Eller är regeringen ens inblandad i uppmaningarna som går ut? Skiter dom kanske i det och låter Trafikverket sköta planeringen? Borde enskilda människor drabbas av statsbesök eller ska vi kanske ha röda dagar då dessa viktiga personer kommer?

Igår kunde vi läsa att Obamas helikopter nu anlänt till ambassaden. Är det inte rimligt att han då kan få skjuts från Arlanda till stan i sin egen helikopter, eftersom luftrummet ändå OCKSÅ är stängt?
Eller varför inte ha mötet på en isolerad kursgård i Sigtuna? Kan det tänkas vara mer rimligt än att stänga av hela E4’an, bogsera bort alla parkerade bilar på utvalda gator i Stockholm och stänga av vissa tunnelbanestationer? Jag bara undrar alltså..