Nu är processen igång! Min tjänst är till salu, i alla fall under en begränsad tidsperiod.
Eftersom tiden rinner iväg och sommaren nalkas så beslutade jag och min chef oss för att ta hjälp av en konsult som får leta upp rätt person till vikariatet. Det ska bli väldigt spännande att se vilka kandidater som blir aktuella.

Det kommer att kännas väldigt konstigt att lägga arbetet på hyllan och koppla bort allt som har med jobb att göra. Jag har arbetat mer eller mindre konstant sedan jag var 15 år (ja, med undantag för skolschemat och fem månader i Karibien då), men från och med höst ska jag inte jobba alls! Zip, nada, niente!

Jag kan förstås inte förneka att det kommer att bli väldigt skönt att med varm hand få lämna över min mobiltelefon till min blivande vikarie och återgå till min gamla, lugna telefon. Men oj vad annorlunda min vardag kommer att se ut!

Kenny undrar vad jag ska göra av all min lediga föräldratid och jag försöker få honom att prata med andra föräldrar för att få samma uppfattning som jag har fått, dvs att det inte finns så mycket ”ledig” tid som man inbillar sig. Men vad vet jag egentligen?! Jag känner mig som 13 år igen – helt okunnig om allt som har med bebisar att göra, men jag lär ju lära mig under tidens gång.
Sen får vi se hur länge jag får vara hemma med tanke på att Kenny redan nu försöker få mig att begränsa ledigheten för att själv ta över den.

(Jag har förresten kommit på varför gravida går och klappar sig på magen hela tiden. Det är inte bara för att det är mysigt att känna på bebismagen utan till största del att man inte kan förstå att det faktiskt är sin egen mage som sticker ut som en jäkla ballong! En alienmage, helt enkelt!)