(Publicerat 30:e april)

(Nu blir det inga fler tillbakablickar för nu har jag i princip kommit ifatt!)

Jag säger det igen – vecka 17!
Varje gång jag säger till Kenny ”- kan du FÖRSTÅ att det gått 17 (16,15,14 osv) veckor?”, så svarar han bara helt enkelt ”ja”.
Det kanske bara är jag som inte förstår hur tiden rasar fram och magen växer!

Magen lever sitt egna liv och det märks att det händer saker där inne. Ibland är det som att någon blåser upp en ballong nedanför tuttarna och plötsligt står magen rakt ut. Vem vet, det kanske är mina organ som är ute på vift och letar efter en plats att få utrymme på.
På nätterna så får jag ligga med en kudde under/på magen för att det ska kännas skönt och ganska ofta får jag brottas med Kenny som använder mig som sin kudde.

Han har för övrigt förvandlats till en pojkvän som är så omhändertagande och ansvarsfull så jag vet inte vad som hänt. Ordningen hemma är det han som står för just nu och det känns väldigt ovant men fantastiskt härligt!
Varje dag ligger han och klappar magen och försöker få någon respons från den lilla avokadon där inne.
(Överallt i appar och på nätet så står det; nu är din bebis stor som ett hallon, apelsin, avokado osv, men när vi pratade om storlek med barnmorskan så fnös hon och sa ; jag förstår inte varför man ska jämföra bebisar med frukter, barnet är ju inte runt som en apelsin heller!)

Mina närmsta kollegor på jobbet har nu fått ta del av ”nyheten” (som uppenbarligen är 17 veckor gammal). När jag sedan säger hur långt jag har gått så svarar flera förvånat: VA?!! SÅ långt??

Vikten är hyfsat stabil fortfarande och ligger kvar runt de +6 kilon som jag rasade upp i början. Mina kläder börjar dock kännas lite tighta. Det är ju en sak om man verkligen har en gravidmage, men just nu är den i den degiga fasen och då känns inte tighta kläder så lockande.

Det är så mycket som ska funderas på nu; var ska vi bo? Vad ska vi ha för bil? När ska jag ansöka om föräldraledighet? När ska vi ha semester?

För övrigt så börjar det bli dags snart för kläder med lite mer utrymme, annars ryker knapparna snart.
image