(Publicerat 29:e april)

Sådär ja! Nu har nyheten delats till nästan hela familjen.
Jag passade på när jag lunchade med pappa och Eva och vi satt och pratade om hur öron var uppbyggda. När vi var mitt uppe i samtalet så slängde jag fram min telefon med en bild från ultraljudet. Pappa och Eva satt och hummade ett tag och vred telefonen upp och ner i olika vinklar tills pappa till slut klämde fram: ja, det ser ju inte ut som ett skolboksexempel på ett öra.
Jag fick hjälpa dom lite på traven med att påpeka att det faktiskt var vår lilla skrutt de tittade på och då blev dom ganska paffa.

När Kenny skulle berätta för sin pappa med fru så gick han dock steget längre. Mitt uppe i fisketävlingen i Åre där 430 personer samlats på isen och satt med stora förhoppningar om att få en liten fisk så ropade arrangörerna plötsligt ur i högtalarna:
– Viktigt meddelande till Hasse och Maria! Hör upp! Hasse och Maria – ni ska bli farmor och farfar i höst!
Där kan man prata om att dra till sig uppmärksamhet!

Kennys stackars mamma fick det dock inte lätt. Eftersom hon bor i Dalarna så är det inte bara att svänga förbi och leverera nyheten så Kenny skickade någon orelevant bild till henne med en väldigt långsökt koppling som rebus som egentligen bara han förstod. När hon väl fick klart för sig vad det handlade om så hörde jag minsann att hon snyftade lite, och då kunde jag förstås inte heller låta bli att släppa en tår eller två. Helt sjukt vad blödig man blir så fort man pratat om lilla pyret! Den kommer minsann att vara efterlängtad när den väl kommer ut i höst!