(Publicerat 25:e april)

Åh vad det är jobbigt att vara gravid! Det är lättare att hålla reda på dom nätter som jag inte har ont i magen. Jag vaknar flera gånger per natt av att det ilar och spänner i magen och det är med stor möda som jag försöker byta ställning i sängen.
Kenny säger att jag bråkar med honom på nätterna och hotar med att sova på soffan och i mitt stadium just nu så känns det inte som hela världen om han skulle göra det, det skulle snarare ge mig mer plats att tumla runt på.

Jag är nu i vecka nio och har gått upp nästan tre kilo, undra om det är normalt, det känns mycket för att vara så tidigt. Illamåendet är nästan helt borta vilket är fantastiskt skönt, så om magvärken också skulle försvinna så skulle jag slippa pusta och frusta så mycket!

Besöket hos barnmorskan förra veckan gick bra, fast enligt barnmorskan så räknade vi fel så vi var tydligen i vecka åtta, så jag blev en vecka tjockare helt plötsligt!
Jag hade förväntat mig att jag skulle göra ett gravidtest, för säkerhets skull, men fick som svar att ”om du har fått ett positivt svar på stickan så är det så”.

Hon satt och babblade med oss i två och en halv timme och fick nog hejda sig för att avsluta där. Kenny och hon satt och småtjafsade om vitaminer och grönsaker och allt mellan himmel och jord.
Vi gick därifrån lite klokare i alla fall och med en bunt broschyrer och böcker som vi ska bli ännu smartare av.
Nu är ett tidigt ultraljud bokat också för att dom ska mäta sannolikheten för downs syndrom. Det ska bli spännande att se om det verkligen är något som rör sig där inne!