Sista dagen på jobbet innan semester och det var inte bara jag som försökte gira bort från allt som kunde innebära något mer långvarigt eller ansvarsfullt än vad som rymdes inom tidsramen innan ”vacay”.De nedsänkta blickarna, försöken till att dela ut sina ansvar till logiska mottagare, paniken i ögonen när telefonen ringde och sen lättnaden när man äntligen kunde trycka save på ”out of office”-mailsvaret och dansade ut från lokalen. Vi var många som dansade ut idag!Kenny hämtade barnen och jag skulle handla. Jag hade sedan länge bestämt mig för att vi ska försöka äta bra och nyttig mat på semestern och hade därför skrivit ut fem olika recept med bifogad inköpslista. Så jag åkte glad i hågen till Ica Maxi.Innan jag ens kommit till matavdelningen så visade handscannern att jag var uppe i 500kr och redan där tappade jag sugen lite. När jag tittade på mina recept och läste ord som gari, alger, sojabönor och sesamfrön så suckade jag djupt. Att köra någon orienteringslek på Ica fanns inte med på min önskelista just då. Jag vet inte ens var jag ska börja leta och vad jag ska leta efter!Av alla recept så bestämde jag mig för att i alla fall köpa ingredienser till att göra Pokebowl, som jag har längtat så efter att äta. Så jag passerade korven, köttbullarna, köttfärsen, kycklingen och sen, när jag svängde runt hörnan för att komma till fiskdisken så var det fullt av lådor i olika färger med texten Veggo! Så fint, en hel disk med vegetariska rätter, men var fan är laxen?Jag tog ett varv till och utökade sökningen med ganska många meter, men inte en enda Salmalax så långt ögat nådde. Här gav jag upp.Väl hemma så hade jag handlat för massor med pengar men kom hem med köttbullar, bröd, mjölk, flingor, godis och saft. Precis som vanligt!