image

Ett par dagar innan semestern så kom den riktiga kylan. Den som inte slutade vid minus 20.

Bra planerad semester skulle man kunna säga men om man har höns som inte ska frysa, varmvatten som fortfarande ska vara varmt, ett hus som måste underhållseldas i och en avsloppspump som går sönder två dagar innan man ska åka så känns det inte så bra planerat.

I sista sekund så fick vi tag på en hus- och hönsvakt som kunde lösa den större delen av våra bekymmer men avsloppspumpen gick vi bet på.
Vi resonerade fram och tillbaka om vi skulle renovera den gamla, köpa en renoverad eller köpa en ny.

Efter att ha jämfört priser och risker så föll valet på en ny pump. Kenny kunde få tag på den samma dag, dvs torsdagen, dagen innan semester, till priset av 19 000kr. Precis vad man önskar lägga ut pengar på innan resan.

Så, i minus 25 grader så kröp Kenny ner i avloppstanken med huvudet före för att ”rengöra tanken”, eftersom man inte kan sätta dit en ny pump om det ligger gammal ”skit” i tanken, enligt Kenny. Själv stod jag bredvid, illamående av stanken två meter upp i friska luften, vaktandes över Kenny ifall han skulle tuppa av där nere i skitångorna.

Nu har vi en ny pump på plats i alla fall och den ska förhoppningsvis hålla i 20 år framöver så det lär dröja till nästa skitjobb.