image

Jag kommer inte ihåg om jag berättat det men i somras så kom jag hem efter jobbet en dag och möttes av två döda kycklingar i hönsgården och en rovfågel som cirkulerade i närheten.

I fredags så kom jag hem tidigt med Felix och när han satte sig och la pussel så gick jag ut med lite rester till hönsen.

Jag blev verkligen jätteförvånad när jag kom till hönsgården och det sitter en stor duvhök (fast det visste jag inte då) på bocken, mitt i gården.
Nedanför den låg en död, blodig höna, ganska omöjlig att identifiera.
Två av de stora hönsen satt och gömde sig bakom den lilla stugan på marken så de fick jag ut ganska snabbt. De kutade ut och försvann snabbt bort från gården. De andra hönsen satt knäpptysta i hönshuset.

Jag funderade lite på vad jag skulle göra med den här stora elaka fågeln men Kenny var tydlig, i telefon, med att jag kunde glömma att ”straffa” fågeln. Dock ville han ju gärna se den live och hoppades på att han skulle hinna hem innan den rymde.

Fågeln hade gjort ett hål, avsiktligt eller oavsiktligt, i nätet i taket men nu slängde han sig mot nätväggarna när jag närmade mig honom.
Jag gick lite längre bort för att försöka lokalisera de stackars skrämda hönorna som sett sin kompis blivit dödad och nästa gång jag gick mot hönshuset så tittade rovfågeln på mig, tog sats och flög ut genom hålet i taket.
Nedrans fågel!

Så nu vet ni, livet på landet alltså.

image

image

image

image

image