image

Innan vi åkte till Thailand så lämnade jag in dator till Kennys kompis som skulle ”fixa” den. Efter inbrottet hemma för cirka två år sedan så gick jag och köpte en ny dator, en ganska dyr Samsung med Windows 8, som var det hetaste för ögonblicket.

Jag hann inte ens börja använda den ordentligt innan jag ville slänga ut den genom fönstret. Maken till seg och krånglande dator har jag inte varit med om och vilket skit Windows 8 är!
Som en sista utväg så skulle alltså Kennys kompis få blåsa ut den totalt och installera Windows 7 medan vi semestrade under palmer.

Nu har jag alltså fått tillbaka datorn och den fungerar som den ska än så länge. Det jag egentligen tänkte komma till med all den här informationen var att jag trodde att det skulle bli lättare att blogga med datorn. Surfplattor i all sin ära men dom slår inte en dator när man ska skriva mycket och snabbt.
Uppenbarligen spelade det ingen roll att jag fått tillbaka datorn för det har inte blivit många inlägg på sistone, men här är det, nu!
image

Bilderna ovanför är från Elgiganten, när vi är där och tecknar ett Canal Digitalpaket. Sedan vi flyttade hit i juni 2014 så har vi inte haft någon tv inkopplad. När jag väl bestämde mig för att koppla tv´n, som stått som dammsamlare i sovrummet i ett par månader, till Apple-tv så upptäckte jag att den gått sönder.
Det var i och för sig lätt avhjälpt genom ett samtal till Samsung som kom och lagade den ett par dagar senare.
Men vi har alltså bara tittat på tv ett fåtal gånger under de här åtta månaderna och då genom att hyra en film på nätet.

Nu på torsdag så ska vi få ”riktig” tv, då det kommer en montör för att sätta upp och fixa med parabolen.
Det känns lite läskigt på ett sätt att få tillbaka tvn, vi har ju klarat oss så bra utan, så länge. Samtidigt så kommer det att bli lite skönt att kunna lägga sig i soffan och bara glo på en film när vi känner för det.

image

I förra veckan så var jag hos frissan och fixade till mig för att försöka stå emot vinterns grå pigment. Det är overkligt att tänka på att vi var i värmen för en månad sedan.

image

När jag skulle ta fram kopieringspapper från en låda häromdagen så hittade jag massor med gamla foton som jag inte kunde låta bli att bläddra i. Fotot på min fina gamla bestemor låg med bland bilderna.

image

Snön kom ju tillbaka för en stund och det gör i alla fall mig glad. Felix verkar också tycka att det är lite roligt, ibland. Men när han får snö på fingrarna så är det inte kul!

image

image

image

image

Eftersom vi bor så litet så har vi saker undanstoppat överallt och det får jag lite panik över. Jag vill inte ha så mycket saker, inte dom jag inte använder åtminstone. I ett litet försök att rensa så började jag med alla pärmar som jag (och bara jag) har.
Herrejösses vilken ordning det är på mig! Jag har kvar varenda lönespecifikation från att jag började jobba som 15-åring. Jag har sparat varenda telefonräkning under en tioårsperiod!
I den här rensingen så åkta faktiskt fakturorna från Stjärn-tv också (gamla UPC, som nu är…?).

Tack och lov så har jag för ett par år sedan slutat att spara på ”vanliga” räkningar. Allt finns ju faktiskt på nätet nu för tiden OM man mot förmodan skulle behöva se någon gammal betalning.