untitled

Ja, jag undrar också – ska det behöva gå så långt?! Men jag undrar det på grund av hetsjakten efter alla poliser.

Det står på Facebook och i tidningar ”ungdomarna dömda till döden för bensinstöld” osv. Alltså kom igen nu va!
Det är självklart tragiskt att det gick som det gick, men om du gör något som är mot lagen, polisen kommer på dig och du sticker därifrån, vems är ansvaret?
Ska det vara polisens ansvar att du inte kan stå för det du gör? Är det polisens ansvar att du kör som en idiot, riskerar alla andras liv och kör igenom en vägbom?
Frågan är väl snarare om det är värt att riskera livet för en bensinstöld (om det nu var allt som fanns i deras register)? Om dom inte kört av bron så kanske de hade kört av vägen, in i ett träd, eller vad som helst!

Ska vi ta bort polisens alla befogenheter? Är det inte meningen att de ska förhindra brottslighet? Det passar minsann att gnälla på dom i andra sammanhang när brottslingar inte åker fast, men det gäller att vrida och vända på det så att vi aldrig blir nöjda. Det är klart det finns rötägg inom polisen, men det finns det i alla branscher.
Tänk istället på vad dom försöker göra för samhället för den jäkla skitlön de får!

Jag blir provocerad, som ni märker!
Inte fasiken kommer jag att hoppa och skutta av glädje den dagen polisen väljer att ta mitt körkort för att jag kör för fort, men vem kan jag skylla på annat än mig själv?