I ett svagt ögonblick för två månader sedan så bokade jag upp mig på en tjejkväll med 4GOOD på Rival med kollegorna. Igår så var dagen kommen och naturligtvis så var jag inte ett dugg sugen på en sån aktivitet på en måndag.

Min ena kollega peppade mig i alla fall så pass så att jag kände att mina ursäkter bleknade och jag fick bita i det ”sura” äpplet.
Vi åkte in till Söder efter jobbet och stoppade i oss en bit mat på Helens krog innan vi mötte upp de andra åtta tjejerna.

Jag har varit på ett par såna här kvällar med 4GOOD förut och det som slår mig är hur galna kvinnor kan vara när inga män tittar på dom. När dörrarna öppnas till salongen så rusar alla in för att hitta dom bästa platserna längst fram mot scenen.

Nu var min kära gamla (inte gammal som i gammal alltså) Iphonechef med och hon visade vägen för galenskapen genom att buffla sig fram genom horden och ta plats så långt fram hon kunde komma vilket blev på rad tre.

De som var inbjudna som talare till seminariet var Bea Uusma Schyffert, Paolo Roberto, Magdalena Graaf och någon Go Slow-person som jag inte kommer ihåg namnet på.
Bea var fantastisk intressant och rolig och lämnade scenen med en riktig cliffhanger som jag behöver googla fram, eller ja köpa hennes bok då, vilket jag antar var meningen med avslutet.

Magdalena hade jag en hel del åsikter om och hennes uppträdande lämnade väldigt många frågetecken på om hon verkligen ville prata om det hon blev intervjuad om. Med tanke på hennes livserfarenhet så hade jag nog hoppats på att få lyssna på en person som gjort något bra av alla sina negativa upplevelser istället för att skämta om att hon är en dum blondin och svara ”jag vet inte” på frågor om hur hon tagit sig upp igen.

Kvällen avslutades av Paolo. Jag vill inte påstå att jag hade så höga förväntningar på Kungen av Kungsan som fått sig ett par hårda smällar under sin boxningskarriär, men jag var extremt nöjd över att ha fel denna gång. Han bjöd på ett mycket underhållande tal om kost och hälsa under en timmes tid, vilket fick mig båda att skämmas och förvånas över hur dåliga vi är på att ta hand om våra kroppar och hur lite vi bryr oss om vad vi stoppar i oss. (Jag skriver i vi-form här för jag är övertygad om att större delen av befolkningen äter ungefär samma slags mat som jag.)

Uppenbarligen så kan man ha det himla trevligt och roligt trots att det är måndag!