Ni har säkert någon gång i ert bilkörarliv hamnat på såna där vägar där man känner att ”åker jag in där så kommer jag aldrig ut igen”, eller ”jag kommer behöva backa hela vägen ut för att komma tillbaka”.
Sedan jag träffade Kenny så har jag ”hamnat” på flera såna vägar än jag någonsin gjort tidigare och oftast av mening (dvs jag har inget val för jag orkar inte diskutera konsekvenserna).

Eftersom Kenny kör lastbil med släp så tar han ganska mycket utrymme när han parkerar och det är dessutom ingen munter utsikt att ha om lastbilen, som oftast är lastad med nio skrotbilar, råkar hamna precis framför Ditt hus.
Nu verkar det som att någon granne har tröttnat på bilen och ringt P-lisorna, för både i torsdags och fredags så fick han böter, på grund av att han parkerat i tätbebyggt område.

Så, i fredags när jag var i stan och arbetade så pratade jag med Kenny i telefon som sa att vi skulle ut och reka parkeringar när jag kom hem med bilen.
Nu har väl Kenny inte världens bästa tålamod, för två timmar senare när jag åkte hemåt så berättade han att han åkt iväg med lastbilen till en möjlig parkeringsplats i skogen, men satt nu fast.

Den vägen han valt att åka in på är ungefär som att åka med en vanlig bil på en cykelväg – utan släp. Men nej, han tog sin lastbil med släp (22 meter lång totalt) och åkte in för att ”testa” eller ”det går säääkert”.

Innan han åkte hemifrån så hade han googlat fram en bild på gården som han till slut hamnat på och i gynnsamma förhållande under sommartid, ett par år innan ägaren fyllt hela tomten med bilar, traktorer och diverse andra prylar – så hade det kanske gått att vända lastbilen där.

Alltså blev det ganska mycket projekt ta-sig-loss-med-lastbilen i helgen. Stoltheten satte förstås stopp för att ringa någon av sina kollegor för att be dom bärga honom därifrån.
Eftersom jag inte hade så väldigt mycket att tillföra ur hjälpsynpunkt så satt jag mest i bilen och värmde mig medans Kenny sprang fram och tillbaka i 18 grader minus och försökte hitta på den ena lösningen efter den andra.

Mot kvällen i lördags gav han äntligen upp och bestämde sig för att ta dit en bärgare till dagen därpå. Så, igår kväll stod lastbil och släp äntligen åt rätt håll igen. Om han inte ringer bärgare direkt nästa gång så kommer jag att göra det!

Det finns många olika sätt att fördriva tiden på under helgen, hoppas era hade en annan karaktär.