wpid-IMAG4170.jpg
Kanske borde man inte räkna fredagen som början på en helg för oftast så kommer jag hem och dör i soffan som en utslagen fisk, utan någon ork att göra något!

I lördags så var det lite mer energi i kroppen i alla fall och vi beslöt oss för att ha ett biomaraton (om man nu kan kalla två filmer i rad för maraton). Första filmen var bäst, det var Jack Reacher och trots att Tom Cruise inte alls liknar den rollkaraktär jag läst om i boken så gjorde han ett bra jobb med karaktären som den blonde två meter stora jätten.

Den andra filmen var Sagan om Pi. På väg in i biografen upptäckte vi att det var en 3D-film och fick med oss glasögon in, jag misstänker att filmen inte hade varit så sevärd annars. Filmen var väldigt bra gjord och absolut sevärd men inte så spännande som första filmen. Kenny som hinkat i sig ett par liter Coca Cola lyckades med konststycket att missa de sista 10 minutrarna av filmen då han i panik trasslade sig ut från salongen för att få tömma blåsan.

I söndags så åkte jag och syster på ”klädbytardagar” på Tekniska museet. ”Reglerna” för dagarna var att man skulle ha med sig 7 plagg som hade något slags bytarvärde och när man lämnat in dom så fick man byteslappar till 7 andra plagg. Förutom detta så var det inträde på 70kr som gick till Stadsmissionen.

Så, jag öppnade garderoben och valde till sist ut sju plagg som jag inte använt på år och dagar (om jag använt dom alls) och åkte dit.
Redan i dörren så fick jag rysningar. Jag tycker inte alls om loppisar och har aldrig lyckats handla något i en second handaffär (förutom en röd vas) och det här kändes inte mycket bättre. Det var bara ett fåtal som lämnat in kläder och de som de lämnat kändes riktigt skräp. Vi tog en runda på två minuter och sen så lämnade vi stället.
Fördelen med besöket får vara att vi blivit av med lite av vårt skräp och samtidigt hjälpt Stadsmissionen i alla fall.