Det spelar ingen roll hur ”smart” ens tv må vara, fungerar det inte så hjälper det inte hur avancerad den än är.
Igår sa jag upp abonnemanget på Netflix till förmån för Viaplay. Jag registrerade mig på Via´s hemsida och laddade ner appen till telefonen och allt fungerade perfekt. Eftersom appen redan fanns i teven så behövde jag bara logga in på appen, fast nu var det ju inte så ”bara”.

Hur många gånger jag än försökte att logga in så fick jag ett felmeddelande tillbaka där det stod att jag nog hade tryckt fel in användarnamn eller lösenord. Konstigt nog så fungerade exakt samma användarnamn och lösen i både telefon och på datorn.

Till slut ruttnade jag och ringde Viaplay som gav mig några tips på hur jag skulle göra, dessa hjälpte dock föga. Jag och Kenny slog våra håriga skallar mot varandra och kom fram till att det måste vara teven som krånglade och medan jag räknade till tio så ringde Kenny Samsung.
Kvinnan i Samsungs kundtjänst menade att vi behövde göra en uppdatering och mailade oss instruktioner.
En uppdatering på en smart-tv är tydligen ingenting man gör genom antennkabeln utan den ska göras genom att ladda ner ett program på datorn som vi sedan förde över till en extern hårddisk som i sin tur ska kopplas in i teven. Plättlätt, typ!

När teven var uppdaterad så gick det helt plötsligt att komma in och Viaplays app med precis samma användarnamn och lösen som innan, märkligt!
Laddade för film tryckte vi på playknappen till filmen The hunger games och lutade oss tillbaka i soffan.

Det tog väl en hel minut innan filmen började buffra med jämna intervaller och efter femte eller sjätte avbrottet så var det dags för problemlösning igen.
Vi vände upp och ner på varenda låda för att se om det möjligtvis fanns en gammal nätverkskabel kvar för att få en jämnare uppkoppling, men nej, varför skulle man ha sparat en sån sladd nu när allt går trådlöst?!

Efter att ha suttit i Bredbandsbolagets telefonkö i mer än tjugo minuter så la jag på luren eftersom jag insåg att de inte skulle kunna komma med en quick-fix, vilket var vad som behövdes.
Så, vi gjorde vår egen quick-fix genom att koppla in datorn i teven eftersom datorn tydligen klarar av det trådlösa nätverket bättre än teven och drog fram högtalare för ljud tills hela golvet var täckt med sladdar!

Till slut fick vi se vår film, utan avbrott, och den var absolut värt allt krångel innan! (Men det är några leverantörer som jag behöver prata med för att underlätta för filmvisning i framtiden..!)