I tisdags hade Kenny en riktig skitdag! När han skulle lasta en riktig krånglig skåpbil som gjorde att han behövde koppla loss lastbil och släp så lyckades han slita loss precis alla kablar mellan släp och lastbil i ett ögonblick av feltänk, vilket resulterade i massor av merjobb och en akut verkstadstid.

Så på vägen mot verkstaden så möter han tunga gruppen.
Förklaring – Tunga gruppen är polisens enhet som arbetar med yrkestrafik, dvs dom jagar lastbilar. När Kenny beskriver tunggruppen så beskriver han dom som de hårdaste poliserna som finns, och att du aldrig, aldrig kan komma undan utan någon slags bot, oavsett hur bra ordning du har på bil och färdskrivare. När varnings-sms om tunga gruppen kommer på telefonen så lägger man gärna om rutten bara för att undvika att hamna i en kontroll.

I samma ögonblick som Kenny alltså möter tunga gruppen i mötande fil så ser han i backspegeln hur en stor del av den krångliga skåpbilens tak lossnar i vinden och flyger rakt in i framrutan på just tunga gruppens skåpbil.
Det tar inte många sekunder innan han har blåljusen bakom sig och ett par arga poliser framför sig som kräver en förklaring på varför det flyger saker runt omkring honom som kan skada personer i trafiken.
Poliserna synar noggrant sin bil, Kennys bil och färdskrivarkorten innan de ryter åt honom att han minsann inte får köra en meter till med sitt farliga ekipage om han inte surrar fast de lösa bitarna ordentligt. Sedan förvånar de Kenny genom att önska honom en bra dag och lycka till innan de åker ifrån platsen, utan att de delat ut en enda bot.

Så frågan är egentligen, har han otur eller extra mycket tur ibland?!
image