Ni som hängt med mig ett tag vet vad jag tycker om ComHem. Och ni som inte vet det kan uppdatera er här, här, här och här .

Förstår ni nu på ett ungefär?

Så när Kenny idag föreslog att jag skulle ringa ComHem eftersom vårt internet var väldigt långsamt så kanske jag skulle ha tänkt mig för en gång extra innan jag ringde dit, en fredag!
Telefonsvararen bad mig att knappa in mitt kundnummer i väntan på en handläggare vilket jag gjorde och när jag gjort det så meddelade rösten mig att jag minsann hade en obetald faktura som de skickat vidare till inkasso.
Alltså – jag har ALDRIG – haft någon obetald faktura som gått till inkasso – ALDRIG! Är det inte otroligt lustigt att första gång det händer mig så är det pga ComHem?!

När jag kom fram till handläggare Emma så var mitt långsamma internet inte speciellt prioriterat längre.
Jag ifrågasatte vad som hänt och fick en förklaring på att eftersom jag gjort en tilläggstjänst på bredband så hade de avbrutit mitt autogiro sedan tre år tillbaka, mitt i månaden trots att jag skickat in ett nytt underlag på autogiro.
– Nej, autogirot fungerar inte om fakturan redan är utskriven faktiskt!
Hmm, är det rimligt att jag ska känna till deras rutiner tro?!

Så, jag berättade för henne att jag fått en påminnelse på fakturan (som om JAG hade glömt den?!) och eftersom det stod på den att den skulle betalas inom 30 dagar så la jag därför in den direkt i internetbanken till månadens räkningar.

Nu har dock ComHem bestämt sig för att skita i detta och har alltså skickat mig till inkasso. Så när jag kände att jag inte kom någonstans med handläggaremma som inte brydde sig mycket om problemet så bad jag om att få prata med hennes chef.
– Nej, det finns inga chefer att prata med!
– Eh va? Har ni inga chefer?
– Nej, det är fredag så dom är inte här och jag kan inte koppla dig till någon.
– Det är klart att ni har någon chef jag kan prata med!
– Nej, det är fredag!
– (Tittar på klockan som är 14.45). Då får du se till att någon av dom ringer upp mig inom en halvtimme!
– Nej, det går inte. Att bli uppringd av någon chef kan ta flera veckor.
– Eh va? Det struntar jag i, se till att någon ringer mig inom en halvtimme.
– Nej, det går inte. (Vad är det för fel att säga JA en endaste gång?)
– Men du måste ju ha någon som är ansvarig där?
– Nej, det har jag inte.
Ungefär här insåg jag att handläggaremma (som säkert heter något annat i verkligheten) inte hade ett jäkla skit att ge mig och var noll intreserad av att hjälpa mig eller förstå mitt dilemma.

Så, tack ska ni ha ComHem för att ni påminde mig om hur det är att vara kund hos er. Jag ångrar mig redan bittert att jag bytte från Bredbandsbolaget!