Januari – Vi ramlar hem från Thailand andra dagen på det nya året. Kenny inser att han har en riktigt rutten kondition efter tre månaders arbetslöshet och semester på det. Han minskar därför på snuset och joggar under någon veckas tid.
I mitten av januari så får jag äntligen på vinterdäcken på bilen!
Jag bakar och bakar och bakar och vi åker upp till Dalarna och tittar på Kennys mammas korvfabrik för första gången. Och snö var det ju förstås!

Februari – Månaden börjar med minus 17 grader! Jag dömer ut den elektriska tvålpumpen totalt (och har nu så här ett år senare börjat fundera på att köpa en).
Inser att ögonfransförlägning inte är något för mig när dom faller av snabbare än vad det gick att montera på dom, men snyggt var det i alla tre dagar dom höll. Kenny äger från och med februari en kostym och har dessutom trätt in telefonvärlden utan knappar – han köper en Iphone. Jag bakar! Det är precis lika mycket att göra på jobbet som det brukar vara den här perioden, men jag blir förvånad, precis som jag blivit de senaste åren. Jag får lära mig vad svartis är när jag sladdar mot jobbet och möter 17 krockade bilar på samma avfart.
Kollektivt boende är fortfarande inget för mig och fallskärmshoppning är precis lika skrämmande trots fortsättningskursen i teori på Bosön.

Mars – Inleder månaden med att baka – såklart! Aftonbladet berättar att Eva 96 år flyttar till Thailand och blir av med sin intjänade pension (nu ett år senare så är hon på väg tillbaka och ångrar att hon sålt alla möbler).
Vi flyger i lillplanet till Mora och jag fryser om fötterna. Jag fyller på fransarna igen och dom trillar av igen. Sparken med pulsjetmotorn på Orsa speedwekeend fungerar inte i år heller. Kenny flyger lillplanet till Gotland och får uppleva sin egen rädsla i vindarna och inser att han håller på att bli gammal. Jag åker tåg för första gången på ett sekel och är inte så rädd. När Kenny kommer hem köper han en motard och börjar jobba för första gången sedan fem månader tillbaka på sofflocket.
Innan månaden tar slut så hinner vi besöka ett kallt och regningt Trondheim för bröllop.

April – Jo då, det kommer snö i april också, men då kan man stå inne och baka. Kennys bil ligger på minus. Jag får åter förmånen att åka till Åre med jobbet och har ett par riktigt sköna dagar där uppe. Kennys morgonlarm är ovant och oskönt! Fel Margareta Winberg gick på ministermiddag – sjuukt pinsamt.

Maj – En vårhelg i Ludvika är inte alls fel men min snabbrengöring av altanen hemma blev slarvigt utförd! Jag krälar i rabatterna och Kenny är uppe i det blå! När vi har varuhuschefsmöte så firar vi det med en fest i Göteborg, den här gången mår jag inte ens illa när jag ska flyga hem dagen efter. Stegtävlingen på jobbet vinner jag inte, inte alls faktiskt, men staketet hemma blir målat i alla fall och mina kåpor till motorcykeln också! Bil och släp packas upp till tak med motorcykelprylar inför den årliga Gotlandsresan.

Juni – Gotland har inte alls sol jämt! Det kan till och med vara ganska rått och kallt, men man kan åka motorcykel ändå förstås. Kenny får känna på hur ont det gör att ramla av motorcykeln och spräcka ett revben, men det gör tydligen mer ont att ha halsfluss. Att rida islandshästar i soluppgång är dock en ganska smärtfri och trevlig upplevelse. Kenny försöker skrämma våra kompisar genom att akrobatflyga med dom, men lyckas bara skrämma en gotlänning.
Hej Getholmen – vi är här nu för att fira midsommar i den lilla stugan!

Juli – Varför ska livet vara så jäkla svårt hela tiden?! Äh, vi tar en sväng till Tyskland och äter gott och köper sprit istället! Vet ni att det kan vara 11 grader i juli?
Helgerna räcker som vanligt inte till för att hinna åka överallt, men vi hinner med Ludvika och den lilla ön. Till ön flyger vi förstås med sjöflygplanet fast på vägen hem så förstör Kenny (oavsiktligt) planet. Stugan får sig en liten upprustning också i form av nya möbler.

Augusti – Bad i kallt vatten, jetskiåkning och kräftor inleder vi augusti med. Kenny drar till Schweiz. Jag kör hoj på gata för första (och nästan sista) gången för säsongen. Medans Kenny är borta så är jag aktiv och pysslar. Jag är duktig på att pyssla! I slutet av månaden så byter vi till gatdäck på min hoj, jag får se det som att dom i alla fall är bytta till våren. Jag slutar baka!

September – Vilket jävla kaosliv! Nu får det fasiken vända! Jag kopplar av med en helg i Visby med syster. Vi plockar in de nästan oanvända utemöblerna igen, har det verkligen varit sommar redan?

Oktober – Hej Tyskland – igen! Vi äter oss genom Danmark och Tyskland och fyller bilen till taket med dricka. I Danmark hittar vi exotiska djur som knaprar på bilens dörrlister.
Kenny fyller år och får en juicepress som han överanvänder. Livet blir ännu svårare och jag börjar bli otroligt trött på att äta korv från korvfabriken hela tiden!

November – Återhämtning, andas, vila, andas! Åh, vad skönt det är med motor- och kupévärmare när det börjar bli kyligt ute. Jenny har fått en liten mysbebis som jag gullar med! Jag börjar gå ut och gå och springa för att komma i bikiniform och få ut lite frustrationer. Varför hör jag så illa nu igen?
Kenny håller på och velar fram och tillbaka om vinterresan och till slut så ilsknar jag till och skiter i hans velande och bokar en alldeles för dyr resa på egen hand. Vinterdäck på!

December – Jag är klädd för snö! Kom bara!
Och så kom snön, med besked!! Jag sitter fast i Oslo på grund av snökaoset bara ett par dagar innan jag ska fly Sverige. Kenny skottar! God jul Solan och välkommen in i Ipad-världen. Tack Solan!
Hej då Skitsverige, hej härliga Guadeloupe, vad otroligt skönt att besöka dig!
Hej då Guadeloupe, hej jul, dig har jag inte längtat efter. Rundtur i Sverige för att hälsa alla i släkten en god jul.
Nyår – skål! Låt oss ny få ett nytt, alldeles fantastiskt år! Snälla!